Billeder fra skolebigården
14 april 2025
Grill mester Kim er i gang med aftenens bestillinger.
så kom vi i dragterne og fik kigget til bierne. Staderne fik en drone ramme og der blev i loddet voks i rammer til næste gang.
7 april 2025
Vi kigger til bierne, det er stadig for koldt til at åbne dem op.
Aftenen blev brug på at rense magasiner, samt i lodde voks i rammer.
5 maj 2025
Vi havde en snak inden vi gik i bier omkring hvad man kan gøre hvis der er sværmeceller. Det var vidst ret godt, da det første stade var fyldt med disse.
Gennemgang af første stade med mange sværemeceller - dog fandt vi ikke dronningen. Så det må formodes at hun er sværmet.
Gennemgang af staderne
5 maj 2025 - Tema: Sværm
Andreas fortæller hvordan han fanger en bisværm og hvilket udstyr han benytter
Pode kursus 2025
Podekursus i alssund biavlerforening.
Charlotte der underviser os, fortæller om de mange spændende podekviste både æble og pærer.
Her ses podekviste af Slesvigsk jordbæræble og Prinz Albrecht von Preussen.
Podekviste med Gammel Strand æble.
Signe Tillisch og Guldborg æblekviste.
Charlotte viser hvordan vi snitter grene så de kan podes.
Charlotte
Der lyttes koncentreret til underviseren, der er meget at holde styr på.
Når snittet er lavet, skal podekvisten sættes på grundstamme med bindinger og voks. Formanden Jesper har overblikket.
Sådan ser snit og bindinger ud.
Spørgsmål stilles og besvares inden vi kaster os ud i arbejdet med podninger.
Så er vi i gang.
En podekvist er her sat på grundstamme og bundet.
Æblesorterne Nonnetit fra Als og Maren Nis.
Sårbalsam er det voks der skal forsejle bindingerne og de åbne sår fra snit på grenene.
Elastikker til bindinger, dem brugte vi mange af 😊
Udstyr og remedier til podningsprocesserne.
Det er ikke ligegyldigt hvordan der skæres i en podekvist eller grundstamme!
Charlotte og Lone undersøger ophav fra nogle af æblesorterne.
Her er podet Guldborg og Belle de Boskoop.
Det kan være svært at både holde og binde, så det er rart med en hjælpende hånd.
Her er der blandt andet podet æblesorten Nonnetit fra Als.
4 podninger på et træ, spændende om de alle lykkedes?
Der snakkes og hygges imellem arbejdet med podningerne.
Charlotte deler ud af hendes mange fif og gode erfaringer.
Kim - gril mester, sørger for at vi får en god frokost.
Dyb koncentration når voksen skal på.
Det er vigtigt at få skrevet sorterne ned, så man ved hvilken sort der er podet på de forskellige grene.
Frokostpause.
Jesper overrækker en fin kurv, som tak, til underviseren Charlotte.
Kurven til Charlotte.
Mad med honning
(tekst på vej)
Udlevering af oxalsyre til medlemmerne samt hygge med gløgg og æbleskriver
Honning smagning (tekst på vej)
Hørtoftvej 16, 6400 Sønderborg (Ved Swienty AS) - Formand Jesper Berthing: jberthing@gmail.com